Over Respiro Dell'Arte

school en muziekpromotor

Visie

Respiro Dell’Arte, een semiprofessionele muziekvereniging gevestigd in Kortrijk, biedt een gevarieerd aanbod aan van muziekopleidingen en -kampen voor jong en oud en dit voor diverse instrumenten. Dit aanbod wordt zoveel mogelijk gepersonaliseerd en aangepast aan de behoeften van het individu of de organiserende partner waarmee we samenwerken.

We organiseren diverse muzikale projecten (muzikale picknick, huisconcerten …). Eén van deze projecten is het eigen barokensemble dat jaarlijks een aantal concerten verzorgt geïnspireerd op muziek uit de renaissance- en barokperiode.

Respiro Dell’Arte wil een zo ruim mogelijk publiek bereiken en hen in contact brengen met een breed muzikaal gamma.

Belangrijke criteria hierbij zijn :

  • Bij alle activiteiten staan kwaliteit en creativiteit hoog in het vaandel
  • Er wordt graag samengewerkt met andere verenigingen  (uit de regio, maar ook daarbuiten) binnen de amateurkunsten en semiprofessionele organisaties, maar ook met professionele partners en diverse organisaties (onderwijs, overheid, kunstenorganisaties …)
  • Respiro Dell’Arte houdt van projecten en concerten in intieme sfeer waarbij de klemtoon ligt op het akoestische en waarbij inkomgelden zo laag mogelijk worden gehouden.
  • Respiro Dell’Arte overlegt regelmatig met zijn docenten, begeleiders en vrijwilligers, maar ook met de klant teneinde te waken over de kwaliteit
  • We bewandelen graag nieuwe paden (dans, film, poëzie, beeldende kunst …) en staan open voor originele ideeën en initiatieven

Samenwerken

Respiro Dell’ Arte, een semiprofessionele muziekvereniging gevestigd in Kortrijk, biedt een gevarieerd aanbod aan muziekopleidingen, kampen  en optredens aan. We zijn een veelzijdige muziekorganisatie die mensen wil enthousiasmeren en muziek toegankelijk wil maken voor iedereen.  

Eén van de manieren waarop wij als muziekorganisatie mensen willen enthousiasmeren en muziek toegankelijk maken voor iedereen, is door samenwerkingen aan te gaan met andere organisaties. Door de handen in elkaar te slaan en activiteiten te bedenken die educatie, sport en cultuur combineren met muziek, proberen we vooral kinderen warm te maken voor al het positieve wat muziek te bieden heeft.  

Op dit moment lopen er langdurige en vruchtbare samenwerkingen met Sportplus Kortrijk en met de basisschool van O.L.V. van Vlaanderen.   

Samen met Sportplus organiseren we kampen in de schoolvakanties waarbij sportieve activiteiten afgewisseld worden met muzikale. Dat kan een gitaarworkshop zijn, lessen muziekinitiatie voor kleuters …   

Mochten jullie je aanbod willen uitbreiden en verrijken met een soortgelijke combinatie van sport en muziek, horen wij het heel graag. Voor meer details en informatie kunnen jullie terecht bij onze coordinator: sander.verstraete@respirodellarte.be

Vriend worden

Respiro Dell’Arte is een veelzijdige muziekorganisatie met vele uitdagingen. We willen mensen enthousiasmeren en muziek toegankelijk maken voor iedereen.

Meer dan honderd leerlingen volgen bij ons wekelijks muziekles. Tientallen begeleiders en docenten zetten jaarlijks hun beste beentje voor om kinderen en tieners te begeleiden tijdens de vele muziekkampen. We brengen jonge kinderen, reeds van in de kleutertijd, in contact met muziek. We organiseren talrijke huisconcerten om nieuw talent een kans te geven zich te tonen voor een publiek.

Dit is enkel mogelijk mits de inzet van vele vrijwilligers en voldoende financiële middelen voor organiseren van kampen en muzieklessen, aanschaffen van instrumenten enz… Op vandaag krijgen wij omzeggens geen structurele subsidie, vandaar dat we een oproep willen doen aan vrienden en sympathisanten om toe te treden tot ‘De Vrienden van Respiro Dell’Arte’. Op regelmatige tijdstippen houden we dan je op de hoogte van onze activiteiten door middel van een nieuwsbrief. Op het einde van het jaar toe nodigen we je uit op ons vriendenconcert en  in de loop van het jaar proberen we te verrassen met kortingen op één van de vele evenementen die we organiseren.

 

De bijdrage is 50 € die je kan storten op het rekeningnummer: BE14 1460 5177 3483 van Vzw Respiro Dell’ Arte, Gymnasiastraat 22, 8510 Marke. Vergeet niet je naam en “Vriend van Respiro Dell’Arte” te vermelden en ons ook een mailtje te sturen met het e-mail adres en/of postadres waarop je je nieuwsbrief en uitnodigingen wenst te ontvangen.

Onze vrienden zijn

Contact

Voor meer info: M: 0474 01 34 23 of via een mailtje naar info@respirodellarte.be.

Respiro Dell’Arte muziekschool

Alle lesgevers in onze muziekschool (zowel doorheen het jaar als tijdens de muziekkampen) zijn professionele en getalenteerde leerkrachten met een passie voor hun job! Zij worden ondersteund door coördinator Sander Verstraete en een enthousiast team van bestuurders onder leiding van voorzitter Katrien Demoen. Samen realiseren zij onderstaande cijfers.
0
Leerlingen
0
Leerkrachten
0
Instrumenten
0
Muziekkampen

Bestuur en dagelijkse leiding

team
Sofie Messeman

Sofie Messeman

Secretaris
Sander Verstraete

Sander Verstraete

Coördinator en leerkracht basgitaar en piano
Paul Cruysberghs

Paul Cruysberghs

Ondervoorzitter
Katrien Demoen

Katrien Demoen

Voorzitter
Geert Hofman

Geert Hofman

Penningmeester
Frans Cieters

Frans Cieters

Bestuurslid